Cheesecake med blåbærpuré

Efter min mening er dette den bedste hjemmelavede cheesecake, og min absolut ynglings. Ostecremen er super lækker og blød, og passer godt med den lidt syrlige blåbærpuré. Jeg får helt mundvand ved bare at tænke på denne kage!😍🤤

I min optik vil jeg altid gerne have en lidt tykkere bund, og særligt i denne opskrift. Derfor har jeg i denne opskrift lavet en næsten 1,5-2 cm høj kikse-bund. Det synes jeg afbalancere resten af kagen helt perfekt, så ostecremen ikke bliver for meget. Det er selvfølgelig en smagssag, så prøv dig lidt frem, og halver eventuelt mængderne, hvis du gerne vil have en tynd kiksebund.
Et andet tip er, at lave blåbærpuré først, da det skal stå på køl i ret lang tid på køkkenbordet for at blive fuldstændigt nedkølet.

Jeg brugte en springform på ca. 20 cm.

Først skal du lave blåbærpuréen:
Blåbærpuré:
– 400 g blåbær (jeg brugte frosne og pyntede med friske)
– 2 spsk vand
– 30-50 g sukker (kommer an på hvor søde blåbærene er)

Hæld blåbær, vand og sukker i en gryde og lad dem komme op og koge. Blend blandingen og si den ned i en skål og stil den på køl. Lad den helst afkøle på køkkenbordet, da du kan risikere at puréen begynder at sætte sig, hvis du nedkøler den for hurtigt i køleskabet.
Gå nu igang med med at lave bundene.

Bunde, 20 cm i diameter:
– 300g digestive kiks
– 2 spsk rørsukker
– 120 g smeltet smør

Bunde
Blend kiks og rørsukker godt sammen, tilfør det smeltede smør og blend det hele. Tryk kiksemassen godt ud i formen og stil den på køl.

Cheesecake:
– 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
– 100 g rørsukker
– 200 g philadelphia-ost
– Korn af 1/2 vaniljestang
– 2 dl græsk yoghurt 10%
– 5 blade husblas
– 3 æggehvider (2 bægre pasteuriseret)
– 2,5 dl piskefløde

Ostecreme
Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det får en hvid farve. Rør/vend philadelphia ost i blandingen, til blandingen får en cremet homogen konsistens. Som det sidste tilsættes yoghurt og vaniljekorn.
Udblød husblassen i koldt vand i omkring 5 minutter. Hæld vandet fra bladene, vrid dem, og smelt dem over et vandbad. Vær opmærksom på, at der kan være forskelle på hvilken slags husblas du benytter, så læs og følg altid instruktionerne bagpå den pakke husblas du har købt.
Når husblassen ikke længere er for varm kan du piske den i ostecremen, ved at tilføre en tynd stråle husblas imens du pisker.
I en ny skål piskes æggehviderne stive, og vendes derefter nænsomt i ostecremen, til du får en homogen masse.
Til sidst piskes fløden stiv i en ny tredje skål, hvorefter denne også vendes i ostecremen til en homogen masse.
Tag kiksebunden ud af køleskabet og fordel den nu færdige ostecreme ud over den.
Herefter fordeles den helt afkølede blåbærpuré over ostecremen. Brug gerne en palet, da det giver en glat overflade på kagen.

IMAG0818

Stil nu cheesecaken i køleskabet i minimum 4 timer, og server den herefter. Jeg pyntede den med blåbær og spåner af hvid chokolade, hvilket jeg klart vil anbefale!

Man kan selvfølgelig også lave andre former for puré hvis man ikke er fan af blåbær.

IMAG0827

Chessecake og blåbærpuré er lavet ud fra et af mine ynglings magasiner Isabellas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.