Gulerodskagen med den bedste cream-cheese frosting

Jeg fik serveret denne gulerodskage for mange år siden, af en kollega på mit daværende job, og ingen gulerodskage har siden kunne tage dens plads. Den er blevet et absolut hit blandt mine venner og familie, og helt sikkert en opskrift der er værd at prøve af for dig. Selve kagen er lækker og saftig, og toppes med en cremet og sød cream cheese frosting. Jeg håber den falder i god smag hos dig også ✨

Det skal du bruge: (til en tærteform)

  • 4 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl olie
  • 3,5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 400 g reven gulerod

Cream cheese frosting:

  • 200 g Philadelphia flødeost, neutral
  • 120 g smør
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

Tænd ovnen på almindelig ovn, og 175 grader, og find et tærtefad frem og læg bagepapir i.

Pisk først æg og sukker luftigt og skummende med en elpisker.
Tilsæt derefter olien, og rør rundt.
I en ny skål blandes mel, vaniljesukker, natron og kanel sammen. Denne masse røres i sukker og æg blandingen lidt efter lidt, og du kan evt. benytte en si for at undgå for store klumper.
Når det hele er rørt godt sammen kan du tilsætte de revet gulerødder, og røre forsigtig rundt, da du gerne vil bevare en del af luftigheden som sukker og æg-blandingen danner.

Nu kan du hælde din dej i tærtefadet med bagepapir, og sætte kagen i den forvarmede ovn i ca 40 minutter, afhængigt af din ovn.

Imens kagen er i ovnen kan du røre creme-cheese frostingen sammen, ved at blande alle ingredienser.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, og afkøles inden du rører creme-cheese frostingen på.

God fornøjelse! ✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.