Hindbærsnitter

Hindbærsnitter, min kærestes absolut favorit kage✨ Hvis ikke du har lavet hjemmelavet hindbærsnitter endnu, så gør dig selv eller en du har kær den tjeneste at bage disse. Det er en simpel opskrift, og det bliver hurtigt en ny favorit.

Det skal du bruge:

  • 200g smør
  • 150g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 350g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand
  • Hindbærmarmelade

Sådan gør du:

Skær smør ud i mindre klumper og ælt det sammen med flormelis og 1 knivspids salt. Dernæst røres mel og æg ned i dejen, og du vil finde at den er meget grov og klumper. Tilsæt nu vand for at samle dejen til en homogen mørdej. 

Sæt nu dejen på køl i 1 time minimum.

Tag dejen ud af køleskabet og del den i to lige store dele. Hver del rulles nu ud på et mel-drysset bord til 2 store firkanter (ca. 20×30 cm). Pladerne bages nu i ovnen i 13-20 minutter ved 200 grader til de er let gyldne. Vær gerne ekstra opmærksom her så pladerne ikke får for lang tid.

Tag dernæst kagerne ud af ovnen og lad dem køle helt af. 

Smør derefter hindbærmarmelade ud på den ene plade, og læg så den anden plade ovenpå. Når kagen er samlet kan du blande flormelis med vand til en tyk glasur, og smøre den ovenpå. Drys så med Tivoli-krymmel!

Skær hindbærsnitterne ud i trekanter eller firkanter med en skarp kniv, og pynt gerne med lidt hindbær.

Opskriften er inspireret af Isabellas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.