Forfriskende ingefærshots

Ingefærshots er i min optik rent guld, og jeg laver altid en god portion når vi nærmer os de mørke vintermåneder, for at holde mit immunsystem oppe. I denne opskrift bruger jeg gurkemejerod, som indeholder stoffet Curcumin. Det har mange gode fordele ved blandt andet at være anti-inflammatorisk og hjælper ens hukommelse.

Det skal du bruge

 • 200 gram ingefær
 • 2 økologiske citroner
 • 2 liter vand
 • 2 spsk. rørsukker
 • 3-4 cm gurkemejerod (kan undlades)

Sådan gør du

Start med at skrælle ingefæren og og skær det i skiver på omkring 1 cm i tykkelse. Skyl dernæst citronerne, og skær dem i skiver. Skræl gurkemejeroden og skær også denne i mindre stykker (vær opmærksom på at dette smitter meget af). Læg det hele i en gryde med sukker og vand, og kog det i 45 minutter.

Si det hele og afkøl det, inden du hælder det på flaske. Jeg får ca. 1,5 liter ingefærshots ud af denne opskrift.

Ved blot at drikke 2 cl af de forfriskende ingefærshots opnås den anti-inflammatoriske effekt.

Opskriften er med inspiration fra Kogebogen Android Play.

3 Replies to “Forfriskende ingefærshots”

 1. Hej! Lader du vandet komme op og koge, og skruer det så ned på lav varme derefter? Tak! Glæder mig til at smage det! ☺️

  Kathrine says:
  1. Ja, jeg lader vandet koge op, og skruer derefter ned på omkring 7, så det stadig står og små-koger i de 45 min. God fornøjelse!

   1. Tak for hjælpen! Det var en ren success, og det smager ufatteligt godt! Tak for denne dejlige opskrift, mig selv og mit immunsystem er meget taknemlige :)))

    Kathrine says:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.