Svampede & fugtige kanelsnegle

Der er ikke meget kage der er ligeså godt som kanelsnegle. Særligt hvis dejen er perfekt elastisk med god sødme, og kanel-remoncen har den perfekte balance af kanel, farin og smør. Alt dette kulminere i denne lækre og nemme opskrift. Jeg har altid brugt denne opskrift, og ligeså har min mor da jeg voksede op. Det er en klassisk og lækker opskrift lige til at gemme! ✨

Det skal du bruge:

 • 50 g magarine eller smør
 • 1,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 1/4 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 1 æg
 • 1 dl havregryn
 • 300 g hvedemel (5 dl)

Fyld

 • 150g brun farin
 • 2 spsk. kanel
 • 150g magarine (eller smør)

Sådan gør du: (til ca. 20 kanelsnegle)

Start med at smelte smørret og lad det køle lidt ned inden du tilsætter mælken. Når mælk er tilsat kan du røre gæren ud heri.

Herefter tilsættes salt og sukker som røres ud inden ægget også tilsættes. Tilsidst skal havregryn og mel blandes i dejen, hvorefter dejen æltes godt til den er smidig og glat. Derefter skal dejen stilles til hævning i 1 time, tildækket og lunt.

Imens dejen står til hævning kan fyldet røres sammen.

Når dejen har hævet færdigt udrulles den nu til en rektangel/plade på ca 50 x 25 cm. Fyldet fordeles udover hele pladen. Rul nu dejen roligt sammen fra den ene af siderne på 50 cm. Når dejen er rullet sammen skæres små tykke skiver på ca. 2 cm. Skiverne lægges nu i en bageplade hvorefter du gerne må trykke dem lidt ud. Læg gerne kanelsnegle med 1-2 cm mellemrum imellem hinanden, så kanelsneglene kan vokse lidt sammen når de bages. Alternativt kan du lægge kanesnegle i individuelle muffinforme, det giver også et rigtig fint udtryk og det holder godt på fyldet. Lad nu kanelsnegle efterhæve i 15 min.

Bag kanelsnegle ved 200 grader i ca. 12 min eller til de er let gyldne på toppen.

Du kan med fordel tilføje glasur på toppen, det er altid et hit herhjemme!

Velbekomme!

Opskriften er inspireret af “Skovtursfest”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.