Lækker chokoladekage med dumlekarameller

Denne kage var et stort hit da jeg gik i gymnasiet, og jeg har fornyeligt fundet opskriften frem igen. Den er super simpel at lave, og er meget klæg i strukturen, altså et sikkert hit! 😍✨ Velbekomme! 

Det skal du bruge (springform):

  • Lidt smør og mel til at smøre springformen
  • Ca. 0,5 pose Dumle karameller (jeg bruger altid lige lidt ekstra)
  • 150g smør
  • 3,5 dl sukker
  • 2,5 dl mel
  • 3 æg
  • 5 spsk. kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk. salt

Topping: normalt bruger jeg blot flormelis, men jeg vil prøve at eksperimentere med frosting eller en karamelsauce i den nærmeste fremtid.

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 175 grader celsius.

Smør og mel en springform.

Skær dumle karamellerne over i halve.

Smelt smørret i en gryde, og tag den efterfølgende af varmen og rør æg samt sukker i.

Rør nu alle de øvrige ingredienser i, undtagen karamellerne. Efter dejen er rørt lind, hældes den i springformen, og karamellerne puttes i. Jeg har bedst erfaring med at fordele karamellerne rundt i dejen når dejen er i springformen, og efterfølgende bruge min kagespatel til at dække dem.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min, indtil den er hård udenpå, men klæg indeni.

Lad kagen køle af, og pynt den derefter som du ønsker. Et sikkert hit er at drysse kagen med flormelis ✨

Billedet viser hvordan kagen skal være klæg i teksturen.

Opskriften er inspireret af Santa Maria.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.