Citron cheesecake med bastogne bund

Jeg har prøvet i flere år at finde den perfekte lemon cheesecake med en bund af bastogne kiks. Denne weekend forsøgte jeg igen, og det lykkedes endelig! Cheesecaken fik sin sødme fra bastogne kiksene, sin luftighed fra creme cheesen og sin syrlighed fra citron gelen. ✨

Jeg brugte en springform på ca. 20 cm.

Det skal du bruge til én cheesecake med en diameter på ca.20 cm:

Bunde:
– 260g bastogne kiks (passer med 1 pakke)
– 120 g smeltet smør

Blend kiks godt sammen, og rør det sammen med det smeltede smør. Tryk kiksemassen godt ud i formen og stil den på køl.

Cheese creme:
– 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
– 100 g rørsukker
– 200 g philadelphia-ost
– Korn af 1/2 vaniljestang
– 2 dl græsk yoghurt 10%
– 5 blade husblas
– 3 æggehvider (2 bægre pasteuriseret)
– 2,5 dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det får en hvid farve og er luftigt. Rør/vend philadelphia ost i blandingen, til blandingen får en cremet homogen konsistens. Som det sidste tilsættes yoghurt og vaniljekorn.

Udblød husblassen i koldt vand i omkring 5 minutter. Hæld vandet fra bladene, vrid dem, og smelt dem over et vandbad. Vær opmærksom på, at der kan være forskelle på hvilken slags husblas du benytter, så læs og følg altid instruktionerne bagpå den pakke husblas du har købt.
Når husblassen ikke længere er for varm kan du piske den i ostecremen, ved at tilføre en tynd stråle husblas til ostecremen imens du pisker.

I en ny skål piskes æggehviderne stive, og vendes derefter nænsomt i ostecremen, til du får en homogen masse.

Til sidst piskes fløden til flødeskum i en ny tredje skål, hvorefter denne også vendes i ostecremen til en homogen masse.

Tag kiksebunden ud af køleskabet og fordel den nu færdige ostecreme ud over den. Stil den på køl imens du laver citron gelen.

Citron gele:

  • 4 blade husblas
  • 2 dl vand
  • Saft fra 2 citroner
  • 40 g sukker

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

I en gryde koges citron-saft, vand og sukker indtil sukkeret er smeltet. Tilsæt derefter det udblødet husblas og lad det smelte langsomt sammen. Stil blandingen til afkøling på køkkenbordet i ca. 10-15 minutter. Hæld forsigtigt blandingen ovenpå cheesecaken med en spiseske så du ikke ødelægger overfladen af ostecremen.

Stil nu cheesecaken i køleskabet i minimum 4 timer, og server den herefter.

Chessecake opksriften er lavet ud fra et af mine ynglings magasiner Isabellas, og citron gelen er inspireret fra denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.