Chokolademuffins med appelsin

Disse muffins er super lækre, fugtige og søde med den friske eftersmag fra appelsinerne. Et sikkert hit til arbejdet, studiegruppen eller til et familie-besøg ✨

Det skal du bruge (ca. 15-20 muffins):

  • 300g smør
  • 300g chokolade
  • 6 æg
  • 225g sukker
  • 4 dl hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk vaniljesukker
  • Saft og skal af 1,5 økologisk appelsin

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.

I en gryde smeltes nu smør og chokolade ved svag varme, hvorefter det stilles til afkøling på køkkenbordet.

I en ny skål piskes æg og sukker sammen til du får en skummende masse.

Nu tilsættes melet, bagepulver og vaniljesukker med en si, så du undgår klumper.

Rør nu det afkølede chokolade-smør ned i dejen sammen med revet appelsinskal og saften fra appelsinen.

Fordel nu dejen i muffinformene. Vær opmærksom på at de vil hæve i ovnen, så fyld maksimalt formene 3/4 op.
Jeg får ca. 15-20 muffins ud af denne opskrift, men det variere meget afhængigt af størrelsen på muffinformene.

Bag nu dine muffins i ca. 8-13 minutter. Hold gerne øje med dem, da de hurtigt kan få for meget.

Jeg håber du bliver ligeså vild med disse muffins som jeg er ✨

Opskriften er med inspiration fra ugebladet SØNDAG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.