Gateau Marcel

Denne kage er til chokolade-elskere! Det er uden tvivl den bedste chokolade kage, jeg nogensinde har smagt! Kagen består af en chokolade-mouse, hvor den ene halvdel bliver bagt, og den anden halvdel kommer ovenpå til sidst – min absolut yndlings!

Opskriften giver en kage til ca. 6-8 mennesker.

Det skal du bruge:

  • 200 g Mørk chokolade (gerne en god en af slagsen, omkring 85%)
  • 200g smør
  • 200 g sukker
  • 140 g past. æggeblommer
  • 160 g past. æggehvider
  • Springform på ca 16 cm

– Ja, mere skal der ikke til!

Fremgangsmåde

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad og bland det hele godt.

I en ny skål, piskes æggeblommer med 140g af sukkeret til det er en luftig æggesnaps.

Pisk alle æggehvider stive i en tredje skål, og pisk de sidste 60g af sukkeret ned i skålen undervejs.

Rør nu forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Vend nu FORSIGTIGT de piskede æggehvider i chokoladeblandingen med en kagespatel.

Smør eller benyt bagepapir i en springform og fordel halvdelen af moussen ned i denne. Jeg benyttede en springform på 16cm, fordi jeg gerne ville have min kage til at være høj.

Bag den ved 175 grader, almindelig ovn i ca 35-45 min.
Kagen vil hæve sig under bagningen, og falde sammen igen når den står og køler af.

Den resterende mousse lægges på køl imellemtiden

Når den færdigbagte bund er bagt, skal den køle af på køkkenbordet. Fordel tilsidst chokolademoussen ovenpå bunden.

Kagen kan med fordel laves dagen før og stå på køl over natten. Den skal som minimum stå på køl i 6 timer, men jo længere den får lov at stå på køl, jo bedre et snit kan skæres.

Pynt din Gateau Marcel med chokoladespåner og evt. frugt. Jeg brugte lys mælkechokolade med saltkaramel, hvilket var en ren succes!

– Opskriften er inspireret af majavase.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.